Privaatsustingimused

Küpsiste kasutamine ja privaatsuspoliitika teavitus

Küpsiste kasutamise ja privaatsuspoliitika teavitus sisaldab kasulikku infot selle kohta, kuidas ja milleks Majaseente Tõrje OÜ isikuandmeid kogub, töötleb ja jagab. Privaatsuspoliitika lähtub andmekaitse üldregulatsioonist.

Privaatsuspoliitika eesmärk on kaitsta klientide privaatsust kooskõlas Eesti Vabariigi seaduste ning Euroopa Liidu õigusaktidega.

Isikuandmed on mis tahes teave tuvastatud või tuvastatava füüsilise isiku kohta, näiteks nimi, aadress, e-posti aadress ning teave meie kodulehe vaatamise ja meie teenuste kasutamise kohta.

Kasutades meie veebilehte, nõustute küpsiste kasutamisega ja isikuandmete töötlemise tingimustega, nagu on kirjeldatud meie küpsiste kasutamise ja privaatsuspoliitikas.

Kehtiv alates 2022

  1. Kelle andmeid Majaseente Tõrjetöötleb?

Majaseente Tõrje OÜ on isikuandmete vastutav töötleja ning küsimuste korral saab vastuse aadressilt info@majaseentetorje.ee.

Majaseente Tõrje OÜ töötleb oma klientide ja kontaktisikute andmeid, kui nad on avaldanud soovi tarbida meie teenuseid või on varem kasutanud meie teenuseid. Teatud juhtudel töötleme isikuandmeid, mis on kättesaadavad avalikest allikatest.

  1. Kliendi isikuandmete töötlemise eesmärgid ja õiguslikud alused

Meie turunduskanalite vabatahtlike kasutajate ja klientide (sh klientide esindajate) isikuandmeid töötleme selleks, et täita nii oma lepingulisi kohustusi kui ka pakkuda potentsiaalsetele klientidele kvaliteetsemat teenust ja paremat teavet. Kui Majaseente Tõrje OÜ töötleb isikuandmeid neil eesmärkidel, on töötlemise õiguslik alus meie õigustatud huvi tagada meie teenuste korrektne ja kvaliteetne osutamine.

Majaseente Tõrje OÜ turunduskanalitest (koduleht) kogume me andmeid nende kasutamise ja potentsiaalsete klientide huvide kohta, et paremini mõista meie klientide tegelikke huve, pakkuda kvaliteetsemat teavet ning täiustada kodulehe funktsionaalsust ja kasutajasõbralikkust. Sellisel juhul on töötlemise õiguslik alus meie õigustatud huvi mõista paremini klientide vajadusi ning pakkuda paremaid teenuseid.

Näiteks töötleb Majaseente Tõrje OÜ andmeid reklaamide avamise kohta, et pakkuda kliendile tema eelistatud pakkumisi ja sisu.

Majaseente Tõrje OÜ töötleb isikuandmeid järgmistel eesmärkidel:

  • Majaseente Tõrje OÜ kliendibaasi loomine ja selle haldamine
  • kliendile uute teenuste pakkumine
  • Majaseente Tõrje OÜ teenuste analüüsimine ja täiustamine
  • veebilehe haldamine
  • õigusaktidest tulenevate nõuete täitmine
  • kliendi päringutele vastamine
  1. Kuidas andmeid kogutakse?

Üldjuhul kogume isikuandmeid otse andmesubjektidelt ja nende nõusolekul. Lisaks kasutame automaatseid andmekogumisvahendeid, sh küpsiseid ja muid jälgimisvahendeid, et optimeerida meie kodulehe kasutajakogemust ning pakkuda klientidele paremaid teenuseid.

Küpsised ja pikslisildid ning nendest vabanemine

Küpsis (cookie) on väikesemahuline tekstifail, mille veebiserver saadab kasutaja veebilehitsejale ja mis salvestatakse kasutaja arvuti kõvakettale. See võimaldab meelde jätta kasutaja eelistused, nagu kirja suurus, suhtluskeel, seadmeinfo, vaatlusstatistika jms.

Kõik veebisirvijad on vaikimisi seatud küpsiseid lubama, kuid veebisirvija seadeid saab üldjuhul muuta nii, et veebilehitseja keeldub küpsistest täielikult, blokeerib kolmandate isikute küpsised või teavitab kasutajat igast saadetud küpsisest.

Pikslisildid on väikesed veebisaidi koodilõigud, mis võimaldavad veebilehtedel küpsiseid lugeda ja paigaldada. Need käivituvad, kui kasutaja avab e-kirja või saabub veebisaidile, misjärel laaditakse alla kolmandate isikute küpsiseid või registreeritakse, et kasutaja on e-kirja avanud.

Majaseente Tõrje OÜ kasutab:

  • analüütilisi küpsiseid, mis koguvad teavet selle kohta, kuidas veebilehte kasutatakse, nt mis sisulehti avatakse kõige enam või mida sealt veebilehelt otsitakse jne. Need küpsised ei kogu teavet, mis võimaldaks veebilehe kasutajat otseselt tuvastada. Siia hulka kuuluvad nt Google Analyticsi ja Hotjari küpsised
  • reklaamiküpsiseid, mis aitavad pakkuda kasutaja huvidele sihitud reklaame

Kasutajal on õigus keelduda küpsiste salvestamisest arvutisse. Niisuguse soovi korral peab kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid.

Juhendid enamkasutavate veebisirvijate seadistamiseks:

Internet Explorerhttp://support.microsoft.com/kb/278835

Crome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en

Firefoxhttp://support.mozilla.org/en-US/kb/Clear%20Recent%20History

Operahttp://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy

Safarihttps://support.apple.com/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac

Küpsiste blokeerimisel peab kasutaja arvestama, et kõik veebilehe funktsioonid ei pruugi kasutajale enam kättesaadavad olla.

  1. Majaseente Tõrje OÜ töödeldavad isikuandmed (sh andmed)

Majaseente Tõrje OÜ võib töödelda järgmisi isikuandmeid (sh andmeid):

  • kontaktandmed: nimi, aadress, e-posti aadress ja telefoninumber
  • lepingu täitmise käigus kogutavad ja tekkivad andmed: kliendi eelistused seoses Majaseente Tõrje OÜ teenustega ja tagasiside meie teenuste kohta
  • automaatselt kogutavad andmed: kasutaja veebibrauserilt saadud andmed, sh brauseri liik, seadme tüüp, suhtluskeel, veebisaidi aadress, kust kasutaja saabus, mis sisulehti uuris, ning kasutaja IP-aadress ja muud liiklusandmed
  • kasutaja toimingud seoses Majaseente Tõrjee-kirjadega, sh andmed selle kohta, mis kirju ning millal ja kuidas on kasutaja avanud
  • muud isikuandmed, mille isik on teinud avalikult kättesaadavaks või meile kättesaadavaks kolmandate isikute sotsiaalvõrgustikes, nagu Facebook, Instagram jt
  1. Isikuandmete jagamine

Majaseente Tõrje OÜ ei edasta kliendi andmeid väljapoole Euroopa Liidu majanduspiirkonda.

Majaseente Tõrje OÜ ei jaga kliendi isikuandmeid kolmandatele osalistele, v.a allpool loetletud tingimustel. Kõiki andmeid kasutatakse ainult suhtlemiseks ja teenuse pakkumiseks.

Sinu isikuandmeid võime jagada järgmistel juhtudel:

  • võlgade sissenõudmine – võlgade sissenõudmisteenuse osutajad, maksehäireregistrid
  • riikliku järelevalve asutuste ja politsei soovil
  • avalik tagasiside kliendi nõusolekul
  1. Isikuandmete turvalisus, kasutamine ja säilitamine

Isikuandmete turvalisus

Isikuandmete turvaline säilitamine on Majaseente Tõrje OÜ prioriteet. Püüame teha kõik võimaliku, et vältida loata juurdepääsu, avaldamist ja muud õigusvastast töötlemist. Kaitseme isikuandmete konfidentsiaalsust ja puutumatust ning tagame andmetele juurdepääsu kooskõlas kehtivate õigusaktidega.

Oleme meie kogutavate ja töödeldavate isikuandmete kaitseks kehtestanud mõistlikud ja piisavad organisatsioonilised meetmed ning tehnilised ja füüsilised piirangud. Kasutatavad meetmed sõltuvad isikuandmete liigist ja nende avalikuks saamise võimalikest tagajärgedest.

Säilitamistähtaeg

Majaseente Tõrje OÜ säilitab isikuandmeid üksnes nii kaua, kui see on nende kogumise eesmärgi saavutamiseks vaja. Säilitamistähtaeg sõltub ka vajadusest vastata andmesubjektide päringutele, lahendada probleeme ning täita seadusjärgseid dokumentide säilitamise nõudeid. Kui me isikuandmeid enam ei vaja ega õigusaktid nende säilitamist ei nõua, kustutame need.

  1. Kliendi (andmesubjekti) õigused

Kliendil on õigus pääseda ligi Majaseente Tõrje OÜ töödeldavatele kliendi enda isikuandmetele ja õigus nõuda ebatäpsete isikuandmete parandamist. Kui kliendil on küsimusi oma õiguste kohta või on ta arvamusel, et Majaseente Tõrje OÜ on tema isikuandmete töötlemisel rikkunud tema õigusi, peaks ta kindlasti ühendust võtma e-posti aadressil info@majaseentetorje.ee.

Andmesubjekti õigused

Parandamisõigus on andmesubjekti õigus nõuda, et temaga seotud ebaõiged isikuandmed põhjendamatu viivituseta parandataks.

Kustutamisõigus on andmesubjekti õigus nõuda, et tema isikuandmed põhjendamatu viivituseta kustutataks, kui on täidetud teatud lisatingimused.

Teatud juhtudel on andmesubjektil õigus piirata enda isikuandmete töötlemist.

Andmesubjektil on õigus tutvuda isikuandmetega, mida me tema kohta säilitame ja mida ta on meile andnud, ning õigus edastada need andmed teisele vastutavale töötlejale, kui see on tehniliselt võimalik ning töötlemine toimub nõusoleku või lepingu alusel ja automatiseeritult.

Andmesubjektil on õigus oma konkreetsest olukorrast lähtudes esitada igal ajal vastuväiteid enda isikuandmete töötlemise suhtes, mis toimub õigusaktide vastavate sätete alusel, sh nende sätete alusel toimuva profiilianalüüsi suhtes.

Kui õigusaktidest ei tulene teisiti, on andmesubjektil õigus, et tema kohta ei tehtaks otsust, mis põhineb üksnes automatiseeritud töötlusel, sh profiilianalüüsil, ning loob andmesubjektile õiguslikke tagajärgi või avaldab talle märkimisväärset mõju.

Kui isikuandmete töötlemise aluseks on andmesubjekti nõusolek, on andmesubjektil õigus see nõusolek igal ajal tagasi võtta, ilma et see mõjutaks enne tagasivõtmist nõusoleku alusel toimunud töötlemise seaduslikkust.

Kui soovite kasutada nimetatud õigusi, palume võtta meiega ühendust.

Kui Majaseente Tõrje OÜ pakutud lahendus ei rahulda teid, siis on teil õigus pöörduda Eesti Vabariigi Andmekaitse Inspektsiooni ja kohtu poole.

  1. Muud sätted

Majaseente Tõrje OÜ võtab õiguse küpsiste kasutamist ja privaatsuspoliitikat ühepoolselt muuta. Küpsiste kasutamise ja privaatsuspoliitika uusim versioon on alati saadaval sellel veebilehel.

Küpsiste kasutamisele ja privaatsuspoliitikale kohalduvad Eesti Vabariigi seadused. Poliitikast tulenevad vaidlused või nõuded lahendatakse Tartu Maakohtus.